Projecte Riberes de Vic

L’Ajuntament de Vic, amb la col·laboració del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM - UVic - UCC), realitza el projecte de restauració fluvial dels rius Mèder i Gurri al nucli urbà de Vic (Riberes de Vic), amb l’objectiu de renaturalitzar els trams urbans dels rius i disminuir el risc d’inundació.

Informació del projecte

L’Ajuntament de Vic, amb la col·laboració del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM - UVic - UCC), realitza el projecte de restauració fluvial dels rius Mèder i Gurri al nucli urbà de Vic (Riberes de Vic), amb l’objectiu de renaturalitzar els trams urbans dels rius i disminuir el risc d’inundació. El projecte compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

Procés participatiu

L’objectiu del procés és implicar a la ciutadania en la definició de nous usos de l’entorn fluvial i recuperar la zona amb noves mirades: salut, ciència ciutadana, oci, cultura, sostenibilitat...