Sequera i estalvi d'aigua

El clima de Catalunya és propens a la sequera, però el canvi climàtic accentua la seva intensitat i recurrència. Per això, fer un bon ús de l’aigua és crucial. A més, entendre els diferents estats de sequera i les mesures que s'apliquen en cada una ens ajudarà a preservar millor aquest recurs quan sigui més escàs.

Pla d'emergència en situacions de sequera de Vic

El Pla d’Emergència en situacions de sequera del municipi de Vic és una eina que estableix i planifica en detall aquelles mesures que emprendrà el municipi per complir les limitacions i restriccions que fixa el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera per a cada estat de sequera.

La sequera i els seus estats

Vic es troba a la unitat de les Capçaleres del Ter, de manera que la situació de sequera depèn de la pluja acumulada i no de l'estat dels embassaments. L'Agència Catalana de l'Aigua ha establert cinc estats de sequera, els quals són cada vegada més restrictius.

Plans d'estalvi d'aigua industrials

Les indústries que hagin aplicat mesures per reduir el seu consum d'aigua poden presentar un pla d'estalvi d'aigua per gaudir d'un relaxament en el percentatge de reducció del seu consum.

Consells d'estalvi d'aigua

En un clima en què l'aigua és escassa, és important fer-ne un bon ús per a garantir el seu abastament.